ClearFox szennyvízkezelési megoldások a boripar számára

A ClearFox szakemberei a pincészetek szennyvízének moduláris megoldásaiban is segítenek.

Technikai képességeink és tapasztalataink alapján a legjobb választás vagyunk az Ön számára.

Számos olyan technológiát kínálunk, amely egy moduláris elrendezésben kombinálható bármilyen típusú lepárló szennyvíz kezelésére. Ezek közé tartozik az előkezelés, az oldott levegő flotációja, a biológiai kezelés, a különféle tisztítók, és a fertőtlenítés. Ultraszűrésre is van lehetőség, hogy a szennyvíz újrahasznosítható legyen.

A ClearFox moduláris ipari szennyvíz megoldások az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

Alacsony üzemeltetési költségek
Moduláris
Automatikus működés
Alacsony beszerzési ár
Folyamatos garanciák

Alkalmazás leírása:

A borászat szennyvízkezelése fontos az üzleti és környezeti teljesítmény szempontjából, többek között magába foglalja a pincészet szennyvizének (pl. öntöző vagy feldolgozható víz) kezelését és a szennyvízkibocsátással járó környezeti kockázatok csökkentését. A szennyvízterhelés szezonálisan változik, nagy ingadozással és csúcsokkal, amelyeket hosszú időszakok is követhetnek.

Ezeken a nyugalmi időszakokban a szennyvizek szennyezettek lehetnek, és a rossz tápanyaghelyzet miatt gyakran csak további intézkedésekkel lehet kezelni.

Szennyvíz összetétele:
A pincészetekből származó szennyvíz összetételét nem használt szőlő és gyümölcslé, borkészítési maradványok, például alkohol és cukrok, szervetlen sók, szerves vegyületek, élesztő, baktériumok és vegyszerek, például tisztítószerek jellemzik.

Szennyvíz jellemzői:
A szennyvíz jellemzői a pincészettől a borászatig változóak, melyet jelentősen befolyásol az éghajlat és a termelés. Egyedülálló jellemző a „nagy szilárdságú” borászati szennyvíz (azaz több mint 7000 mg / l BOD-t tartalmaznak, TSS-értéke meghaladja a 3000 mg / l-t).

 Tényezők:
Kémiai (vagy biokémiai) oxigénigény (COD és BOD)
Összes szuszpendált szilárd anyag (TSS) és az összes oldott szilárd anyag (TDS)
Sók, például nátrium (Na), kalcium (Ca), magnézium (Mg) és kálium (K)
Sótartalom (elektromos vezetőképesség)
Tápanyagok, mint a nitrogén és a foszfor
Savasság vagy lúgosság (pH)
Oldott oxigénszint (DO)

Szennyvíz kategóriák:
A három fő kategória származása és összetétele szerint:

Víz feldolgozása:
A szennyvíz a szállított alapanyag tisztítási folyamatából és a borászaton belüli elvezetésből ered. Nagy a szerves terhelés a termék előállításakor (bor, szőlőlé-veszteség, ami gazdaságilag és a szennyvízkezelés szempontjából nem kívánatos).

A szennyvíz tisztítása:
A szennyvíz általában olyan mosóberendezésekből származik, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a termékekkel. Ezek a szennyvizek nagy mennyiségűek és igen nagy mértékben szennyezettek, a tisztítószereket a bor vagy szőlőlé szuszpendált szilárd anyagokkal együtt hordozzák magukkal, így további kezelést igényelnek.

Szaniter szennyvíz:
A szaniter szennyvíz a mosdókban, a zuhanyzós helyiségekben található. A szennyvíz összetétele hasonló a települési szennyvízhez, és általában közvetlenül a csatornába vezet, de egy másodlagos aerob kezelés előtt nitrogénforrásként is használható.

Esettanulmányok:
Az elmúlt 20 évben a Clearfox Team sikeresen tervezett és gyártott számos kompakt üzemet, amelyek sikeresen működnek Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Németországban is.

Lépjen kapcsolatba velünk ingyenes árajánlatáért

Menu