ClearFox® FBS üzem

ClearFox® FBS (folyékony ágyas rendszer)

Alkalmazás: belföldi – önkormányzati – ipari kezelés

Visszahelyezés: Igen

Készült: Németországban

Funkcionalitás:

Tartalma:

Elsődleges tisztítási szakasz
Folyékony ágyas reaktor
Másodlagos üledékkamra
FBS

Az FBS-ben szabadon lebegő hordozóközeg (kis műanyag formájú) vagy részecskék (UV-stabilizált polietilénből készülnek), amelyeken baktériumok telepednek meg. A biológiai réteg (mikro-szerves kolonizáció) ebben a közegben egy indítási időszak után alakul ki. A biofilm, amely főleg aerob szervezetekből áll, átalakítja a szennyvízben lévő szerves szennyeződéseket üledékes és ásványi anyagokká. A szennyvizet időnként a tartályba telepített levegőztetőrendszer elegendő oxigénnel látja el , így a levegőztetési folyamat során olyan áramlatot eredményez amely a biofilm közeget tartalmazó folyadékot átmozgatja mozgatja és a reaktor teljes tartalmát összekeveri.FBS

Ez a technológia nem igényel forgó alkatrészeket a szennyvízben. A visszatérő iszapot egy karbantartást nem igénylő szivattyúval szállítják, sűrített levegővel működtetik. Az oxigént tápláló fúvót a tartály közelében, a vezérlőszekrényben helyezik el.

Mechanikai tisztítási szakasz:

Az FBR biológiai szakaszát megelőzően a szennyvizet ebben az első fázisban mechanikus szétválasztással oldják meg a projekt méretétől függően. A 3 mm-nél kisebb szilárd részecskék áthaladnak a szűrőn, és belépnek az FBS rendszerébe. A természetes szennyvíz felhalmozódása szabadon áramlik. Az integrált szelep szabályozza a szennyvízáramlást, hogy megakadályozza a sokkterhelést, így biztosítja az áramlás kiegyenlítését a fizikai és biológiai folyamatok optimalizálása érdekében.

Folyékony ágyas reaktor:

A folyékony ágyas tartályban szabadon lebegő hordozóközeg (kis műanyag formájú részek) vagy részecskék (UV-stabilizált polietilénből készülnek), amelyeken baktériumok nőnek. A biológiai réteg (mikro-szerves kolonizáció) ebben a közegben a telepítési időszak után alakul ki. A biofilm, amely főleg aerob szervezetekből áll, átalakítja a szennyvízben lévő szerves szennyeződéseket üledékes és ásványi anyagokká. A szennyvizet időnként levegőztetni szükséges. A levegőztető rendszer a tartályba telepítve elegendő oxigént biztosít a kolóniának, melynek következtében olyan áramlatot is okoz, amely a biofilmmel bevont közeget tartalmazó folyadékot mozgatja a reaktor teljes tartalmával együtt.

Ez a technológia nem igényel forgó alkatrészeket a rendszerben. Az iszapot egy karbantartást nem igénylő szivattyú segítségével szállítják, amelyet sűrített levegővel visszavezetnek az elsődleges telepítési zónába. Az oxigént tápláló fúvót a tartály közelében, a vezérlőszekrény közelében helyezik el.

Másodlagos üledékkamra:

A másodlagos üledékkamrában a tisztított szennyvizet elválasztjuk az iszaptól. Programozott időközönként a szivattyú az üledékes biomasszát visszafolyó iszapként viszi vissza az előkamrába.

A folyadék ágyas rendszer előnyei:

Alacsony iszapmennyiség
Jó tisztítási teljesítmény
Jó tisztítási teljesítmény még alulterhelés esetén is
Egyszerű utólagos felszerelés
A karbantartás csak évente egyszer szükséges

A ClearFox fluidizált ágyas eljárás fő előnye a nagy biomassza koncentráció (> 21gTS / L), amely lehetővé tesz egy kisebb reaktor kialakítását. Így igen költséghatékony, miközben magas teljesítményt ér el.

Bizonylatok:

További információ

Lépjen kapcsolatba velünk egy ingyenes árajánlatért

Menu