ClearFox® fix ágyas reaktor (FBR)
Rögzített ágyas reaktor

Alkalmazás: Városi és ipari szennyvízkezelés

Alkalmazási méretek: Minden projektméretben

Gyártás: Németország

Opciók: Konténeres (Plug & Play) vagy a helyszínen történő telepítés

Visszahelyezés: Igen

The Fixed Bed Reactor – The biological sewage treatment

Különleges jellemzők:

A ClearFox® fix ágyas reaktor (FBR) technológiája a piac a leghatékonyabb szennyvíztisztítási folyamata. A speciális kaszkádok és levegőztető szekvenciák alkalmazásával a ClearFox® fix ágyas reaktor biológiailag kezeli a települési és ipari szennyvizeket.

Hatékonyabb mint a hagyományos folyamatok, mivel kevesebb iszapot termel.
A ClearFox® által tervezett rögzített ágyas biomassza ökológiai lábnyoma is sokkal kisebb mint a régebbi rendszereké.

A fix ágyas reaktor – a biológiai szennyvízkezelés

A ClearFox® fix ágyas reaktor (FBR) nem igényel  vegyi anyagokat, továbbá teljesen automatikus működésű. Az FBR kombinálható rendszere végett más egységekkel, például a ClearFox® oldott levegő flotációs rendszerrel és a ClearFox® tisztítószerekkel összhangban működik.

A ClearFox FBR egy robusztus, könnyen kezelhető megoldás összetett alkalmazásokhoz. A reaktorban a biológiai folyamatok egyszerűen szabályozzák magukat. Ez a szabályozás csak víz alatti, tartósan rögzített tápközeggel lehetséges, ahol az iszap szárazanyag-tartalma, ennek jellege és mennyisége nem olyan fontos. A művelet optimalizálása érdekében már nem szükséges folyamatosan mérni a paramétereket, mint például az iszaptartalom (a szárazanyag-mérés TS-jén keresztül).

Az FBR modulárisan bővíthető és minden projekthez igazodik

Annak elkerülése érdekében, hogy a szennyvíztisztítónkat túlméretezzük, a vizet először puffertartályba vezetjük a sokkterhelés elnyelése érdekében. A későbbiekben ezzel biztosítjuk  a szennyvíz egységes adagolását a bioreaktorba.

A konténeres változatban a bioreaktor egynyílásos 20 láb méretű kocka tartályban van elhelyezve, melynek befúvója 4,0 kw teljesítményű és 2,5 m-es vízmélységig erősített a szigetelése. Kétszeresen vízálló belső tartályokkal, három kaszkádos 100/150 és 200m² /m³ biológiai felületekkel, három nyílással és rögzített ággyal, levegőztető rendszerrel rendelkeznek. A bioreaktor körülbelül 700 PE szennyvizet képes kezelni, s a föld alatti modulok szintén rendelkezésre állnak ebből a méretből.

4. Előnyök:

Az FBR (fix ágyas reaktort) a vezető német vízügyi szervezetek ajánlják

Alkalmas változó szennyvízáramlásra, mint például az alulterhelés, a túlterhelés, kezelésére is

A karbantartás speciális felszerelés nélkül is lehetséges

A rendszer könnyen bővíthető

Az üzem működtetése megoldható erre képzetlen személyekkel is

A rendszer működőképes korlátozott területeken is

A rendszert nagyon rövid idő alatt be lehet üzemelni

Minimális zajszint

Alacsony költségek

The Fixed Bed Reactor – The biological sewage treatment

Funkcionalitás – FBR:

A szennyvíz először a szennyvíztisztító telep első tartályába kerül az elsődleges tisztázáshoz. A vendéglátóipari vállalkozások konyháinak szennyvizét külön gyűjtik és speciális berendezésen kersztül (DAF flotáción) táplálják, hogy csökkentsék a zsírok, olajok (FOG-k) mennyiségét, mielőtt belépnének az elsődleges szűrésbe. A szennyvíz ezután egy második tartályon megy keresztül a szükséges pufferelés és a hidraulikus ingadozások elnyelése miatt. A konténeres változatban az elsődleges tisztítás és a puffertartály szükség szerint elrendezhető: vagy egymás felett, vagy egymás mellett is elhelyezhetők. Az iszaptároló külön beszerelhető vagy beépíthető az előkamrába.

A töltő szivattyú (pneumatikus vagy elektromos) folyamatosan táplálja a biológiai folyamatot 24 órán keresztül.
Ez biztosítja, hogy a következő terheléssel járó ingadozások esetén mindig a legkedvezőbb működési mód álljon be. Szabványos fix ágyas szennyvíztisztító telepek esetében a pufferszivattyú nélküli gravitációs csöveket használják a standard kezelőberendezések kitöltésére.

A rögzített ágyon, az indítási folyamat után egy biológiai réteg (mikro-szerves kolonizáció) képződik. Ez átalakítja a szennyvízben lévő szerves szennyeződéseket üledékes és ásványi anyagokká. A rögzített ágy alatt elhelyezett levegőztető rendszer elegendő oxigént biztosít a működéshez. Az emelkedő levegő áramlatot hoz létre, mely a  tartály tartalmát teljesen (vízszintesen és függőlegesen is) összekeveri.

Hogyan kapcsolódik az FBR?

A rögzített ágyas reaktorból a szennyvíz gravitációs csöveken keresztül a másodlagos tisztítótartályba áramlik, ahol az iszap és a víz elválasztásra kerül.

Az iszap visszatér a csőbe, és opcionálisan denitrifikálásra használható. Ezután a másodlagos tisztítótartályba kerül, és egy merülő szivattyúval vagy egy légfelszívó szivattyúval (másodlagos szivattyúval) visszavezetik az iszaptárolóba vagy előkamrába.

A rögzített ágyat az elülső végeken csatlakoztatott hálócsövekből állítják elő. A hálószerű szerkezet miatt az anyag alaposan összekeveredik, mely 100-200 m2 / m3 fajlagos felülettel rendelkezik típustól függően. Nincs mérgező vagy ismert kémiai vagy fizikai hatása a biológiai lebomlás folyamatára. A rögzített ágy stabil, egyenként függőlegesen elrendezett csőszerű elemekből áll, amelyek oldalirányban áteresztők, és a fej végein egymáshoz illeszkednek, hogy négyszögletes tömböket alkossanak. A hálós szerkezet lehetővé teszi az anyag vízszintes összekeverését is.

Tanusítványok:

Vegye fel velünk a kapcsolatot ingyenes árajánlatáért

Menu