ClearFox orvosi és egészségügyi szennyvízkezelési megoldások

A ClearFox specializálódott az orvosi és egészségügyi szektorok szennyvízkezelésében.

A kórházak szennyvízkezelésével kapcsolatban is kínálunk megoldást. Mivel a szennyvízben lévő baktériumokat nehéz kezelni, a ClearFox egyike azon kevés szennyvíztisztító cégeknek, mely szakosodott ennek megoldására. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk ebben az üzletágban is.

ClearFox Antibiotikus Resszisztens Gének eltávolítása szennyvízben

Az új gyógyszertanulmányokkal és gyógykezelési módszerek folyamatos fejlődésével, egyre több gyógyszer és baktérium található a szennyvízünkben.

Egyes csírák életképesebbek és könnyebben elterjednek a szennyvízben.
Az antibiotikum-rezisztens gének (ARG) olyan környezetszennyező anyagok, melyekről ismert, hogy emberi és állati hulladékon keresztül folyamatosan elérik a vízforrásokat. Egyes baktériumok túlélőbbek, a környezetben könnyebben elterjednek, ami növeli az élelmiszerekbe és az ivóvízbe történő átvitel lehetőségét.

A mutáció következtében további veszélyforrás lehet ezek erősödése úgy, hogy génjeiket más mikroorganizmusokba helyezik át. Ennek következtében néhány emberben, aki élelmiszeren vagy vízen keresztül érintkezett ezekkel a baktériumokkal, az antibiotikumokkal szemben is kifejlődhetnek. Ennek eredményeként fertőzések, például húgyúti fertőzés vagy vérmérgezés is előfordulhat (több kórházi példa alapján), igy nagyon nehéz a harc velük a rezisztens viselkedésük miatt.

A tavakban antibiotikum rezisztens géneket találtak

Mivel a szennyvíztisztítás hagyományos módszerei nem elegendőek az ARG eltávolításához, néhány a kezelt szennyvízzel együtt kerül vissza a környezetbe. Például, ezek az ARG-k svájc huszonegy tavában találhatók meg, amelyeket az EAWAG 2015-ben vizsgált (svájci szennyvíz-kutatóintézet). Arra is rájöttek, hogy az ARG mennyisége és a területen lévő szennyvíztisztító telepek mennyisége között igen szoros az összefüggés. A vízben élő állatokra gyakorolt ​​negatív hatásai mellett, az emberi szervezetet is befolyásolja.

 

Hand in glove holding a test tube of clear water

ClearFox megoldás: fejlett szennyvízkezelés

A Clearfox fejlett szennyvíztisztítása ígéretes megoldást jelent az üzemeltetők számára. Nemcsak hatékony és gazdaságos megoldást kínálnak, hanem a  fenntartható, tiszta környezet kialakítását is.

Jegyzet: Technológiánk kombinálható a bomlástermék-károsító anyagok eltávolítására szolgáló kezelési modullal is.

ClearFox kezelési modul:

Alkalmazás: az ARG eltávolítása a szennyvízben

Új, fejlett technológia, melyet minősített vizsgálóintézet tesztelt és validált

Példa: Szulfonamiddal rendelkező gének eltávolítása

Műszaki adatok (modulmodell):

Kompakt modul (fogvatartási idő: körülbelül 3 óra)

Betöltés: 2m³ / h

Reaktor térfogata: 6m³

Villamosenergia-fogyasztás: kb. 1250 watt / m³ szennyvíz

mobile water treatment unit

Lépjen kapcsolatba velünk ingyenes árajánlatáért

Menu