ClearFox® nature – Komplett berendezés 16 személy ellátásáig – elektromos energia igény nélkül!

Clearfox® nature a 12566-3-as európai szabvány szerint tesztelt előregyártott szennyvíztisztító kisberendezés. A rendszer 1-től 16 lakos által kibocsájtott szennyvíz kezelésére alkalmas. A tisztított víz elszivárogtatásra, befogadóba történő vezetésre, valamint újra-hasznosításra, öntözésre is használható.

 • elektromos energiát nem igénylő üzem (megfelelő lejtésviszonyok esetén)
 • alkalmazható alulterhelés, illetve felülterhelés esetében is
 • hosszú élettartamú biológiai technológia

Elégséges lejtés esetében a berendezés a működéséhez épp úgy nem igényel elektromos energiát, mint közműhálózati csatlakozás esetében. A tisztító berendezés szűrőhatását biofilm fejti ki. A biofilmet soha nem kell cserélni!

Hazai szennyvizek kezeléseA hazai szennyvízkezelési technológiák számos fajtája áll ma rendelkezésre. Az itthoni gyakorlatban, amennyiben nem valósítható meg közműre való csatlakozás, szennyvíztároló tartályban gyűjtik a háztartási szennyvizet. A tartály passzív, korlátozott kezelési hatékonyságú.Biológiai kezelési eljárásokat korlátozottan alkalmaznak. Sok tartálynak gyenge felépítése van és nem biztosítják a megfelelő vízzáróságot. A legtöbb eljárás esetében szükséges vegyszerekkel kezelni a biofilmet. A változó szennyvízterhelést rosszul viselik, a tisztítást végző mikroorganizmusok elhalhatnak. Továbbá a hazai szennyvizek kezelésére nem mindig alkalmasak, nem tartják a kormányrendeletben meghatározott határértékek.

E problémák elkerülésére kiválóan alkalmazható a ClearFox nature házi szennyvíztisztító kisberendezése.

Szennyvíztisztítás, teljes biológiai kis szennyvíztisztító berendezések

A tisztítás 3 szakaszban megy végbe. A nyers szennyvíz az előülepítőbe érkezik. Itt kerül sor a szennyvíziszap szétválasztására, ülepedésére. A primer iszap (mechanikailag már igen, de biológiailag még nem tisztított iszap) leülepszik a tartály aljára, eközben anaerob körülmények közt térfogatcsökkenés megy végbe. Az előülepítést követően a víz hidraulikai fojtására, adott esetben duzzasztására kerül sor. A hidraulikai csúcsoktól függetlenül mechanikusan megtisztított szennyvíz ezt követően egyenletesen elosztva kerül a következő tisztítási fokozatra, a bioreaktorba. A tisztított szennyvíz ezután szikkasztásra kerül, gyökérzónára ereszthető vagy befogadóba vezethető.Termékjellemzők:

 • Hidraulikai csúcsokat kiegyenlíti
 • Iszap lebontás a tisztítási zónában
 • Egyszerű összeszerelés és üzembe helyezés
 • Alkalmazható változatos szennyvízterhelés esetében is

A házi szennyvíztisztító berendezésünk

Tekintse meg a videónkat és tudjon meg többet a kis házi szennyvíztisztító berendezés előnyeiről, alkotó elemeiről és a tisztítási folyamatáról.

A szennyvíztisztító berendezésnek előnyei

Tudjon meg többet a berendezés előnyeiről. Kattintson a kijelölt pontokra a grafikonon.

A Bioreaktor

A bioreaktor egy többrétegű hordozóanyagokból álló rendszer, melyek meghatározott sorrendben helyezkednek el egymás felett. A bioreaktor belsejében egy speciális osztó berendezés található, mely egy billenővályúból és egy osztó felületből áll. A fojtószelepen keresztül áramolva jut a szennyvíz a vályúba, mely szakaszosan árasztja el az osztó felületet.

Természetközeli tisztítás, utótisztítás

A magyarországi házi szennyvizek magasabb szennyezőanyagot koncentrációt tartalmaznak, mint a Nyugat-európai országokban. Az alacsonyabb vízfelhasználás miatt, töményebb a szennyvíz. Kiegészítő víztisztítási lépcső alkalmazásához kiváló technológia a természetközeli szennyvíztisztítási megoldás. Az utótisztítás szükségességét a helyi adottságok határozzák meg a különböző kibocsájtási határértékek miatt.
Szürke szennyvizek tisztításához e technológia önmagában is elegendő. Költséghatékony, időtálló és teljesen ökologikus megoldás. Tudjon meg többet a következő linkre kattintva: http://www.gyokerzonas.hu/

Nagy teljesítményű szellőzőrendszer

Egy nagy teljesítményű szellőzőrendszer, belső levegő elosztó elemekkel biztosítja a baktériumok számára az oxigént. A biológiai tartály teljes egészét akadály nélkül elárasztja. Holtterek nem alakulnak ki. A kiváló légkeringésnek köszönhetően egy jóval hatékonyabb biológiai lebontás valósul meg. A szennyvíz szűrése egészíti ki a folyamatot, egy echanikai/fizikai tisztító hatással.

Költségmegtakarítás az egyszerű telepítésnek korszerű technológiának köszönhetően

A berendezés a felépítésének és a benne alkalmazott biofilm technológiának köszönhetően a változó terhelésű üzemre kitűnően alkalmazható. Főbb jellemzői a rendkívül stabil üzem, a hosszú távú igen magas költségmegtakarítás, valamint az alkatrészek hiánya miatti alacsony fenntartási költségek.Általában rövid időn belül eléri a berendezés a szükséges tisztítási hatásfokot. Adott esetben, a folyamat gyorsítása érdekében a hordozót enzimekkel dúsíthatjuk. Szükséges lejtés hiánya esetében, a berendezés egy mini-szivattyú segítségével (karbantartást nem igénylő) emeli a tisztított vizet a befogadó magasságába. A mini-szivattyút a hálózatra lehet csatlakoztatni.A tisztított víz ipari célú hasznosítása esetében egy higiénizáló modul utókapcsolása szükséges. Az előülepítőbe történő szűrőzsákok beillesztésével és a szűrési maradványok komposztálásával kiküszöbölhető a szennyvíz iszap ártalmatlanítása.Az EN 12566-3-as hatásfokvizsgálat alapján használható:

 • háztartásokból származó szennyvíz
 • hétvégi házak
 • üdülők
 • menedékhelyek

Megbízható, biztonságos és intelligens… Köszönhetően a ClearFox® Biofilmjének.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Örömmel készítünk Önnek egyedi árajánlatot.

Menü