A folyadék ágyas szennyvízkezelő üzem

A tisztításhoz szükséges biofilm egy nagy felületű, úszó hordozóközegre kolonizálódik. Az oxigént egy fúvó biztosítja, amelyet a rendszeren kívül helyezünk el egy vezérlőszekrénybe.

A folyadék ágyas növények előnyei:

 

 • alacsony iszapmennyiség
 • jó tisztítási teljesítmény
 • jó tisztítási teljesítmény még alulterhelés esetén is
 • egyszerű utólagos felszerelés is lehetséges
 • évente csak egyszer vagy kétszer szükséges a karbantartás
 • jól bevált rendszer

A ClearFox folyadék ágyas eljárás fő előnye a magas biomassza-koncentráció (> 21 gTS / L), amely lehetővé teszi egy kisebb reaktor kialakítását. Ez megtakarítja a költségeket, miközben eléri a magas tisztítási teljesítményt.

Folyadék ágyas reaktor szennyvíztisztításhoz

A szennyvíz tisztítását folyadék ágy vagy flolyadék / úszó ágy módszerrel végezzük, hasonlóan a rögzített ágyú eljáráshoz. A biofilmen lévő baktériumok nem rögzített hordozón, hanem szabadon úszó hordozó közegen növekednek. A tartóközeget a telepítés során juttatják a tartálykamrába, hogy a baktériumok ott telepedjenek meg.

ClearFox FBS (folyadék ágyas rendszer) kisebb szennyvíztisztító telep folyadék ágyas reaktorral

Az FBS egy legújabb generációs szennyvíztisztító telep, amely a folyadék eljárás szerint működik.

A természetes szennyvíz felhalmozódása szabadon áramlik át a rendszeren. Az integrált korlátozás biztosítja az áramlás kiegyenlítését a fizikai és biológiai folyamatok optimalizálása érdekében.

Ez a technológia nem igényel forgó alkatrészeket a szennyvízben. Az iszapot sűrített levegővel ellátott, karbantartást nem igénylő légszivattyún keresztül szállítják.

Szennyvíztisztító telep tervezése – folyadék ágyas –

Fluidised bed bioreactor
A rendszer mindig tartalmazza a következőket:

 • egy mechanikus tisztítási szakaszt
 • egy folyadék ágyas reaktort
 • egy másodlagos üledékkamrát

Mechanikai tisztítási szakasz

A mechanikus tisztítási szakasz a következő feladatokat látja el:

 • A durva anyaggal szennyezett szennyvíz szabad gradiensben áramlik a rendszerben. A durva anyagot ebben az első szakaszban mechanikai elválasztással (gravitációs elválasztással) választják el.
 • Ezenkívül a biológiai folyamatból származó iszap is a mechanikus tisztítási szakaszban tárolódik.

Folyadék ágyas reaktor

A szennyvíz szakaszosan szellőztetésre kerül a folyadék ágyas reaktorban. Egy ennek megfelelően kialakított levegőztető rendszer finom buborékokban biztosítja a szellőztetést. A mikroorganizmusok így oxigént szállítanak, és a reaktor teljes tartalmát összekeverik. A sűrített levegő előállításához befúvót használnak. A mikroorganizmusokat kis műanyag alkatrészeken telepítik meg.

Másodlagos ülepítőkamra

A másodlagos ülepítőkamrában a megtisztított szennyvíz szétválasztással különül el a biomasszától. Az ülepedő biomasszát megfelelő időközönként egy légszivattyú szállítja felesleges iszapként az előkamrába.

installed fluidised bed small wastewater treatment system

Lépjen velünk kapcsolatba

Beszéljük át árajánlatát személyesen!

Menu