Szennyvíztisztító telep hal-, tenger gyümölcsei és tengeri erőforrás-feldolgozó ipar számára

Ipari szennyvízkezelés

ClearFox szakemberek tervezése és gyártása plug and play moduláris megoldások halfeldolgozó szennyvíz. Technikai képességeink és tapasztalataink a legjobb választássá tesznek minket az Ön projektje számára.

ClearFox szennyvízkezelési megoldások a halipar számára:

Az előnyök:

Van egy sor folyamat technológiák, amelyek kombinálhatók egy moduláris elrendezés kezelésére bármilyen típusú halfeldolgozó szennyvíz. Ezek közé tartozik az előkezelés, az oldott levegő flotációja, a biológiai kezelés, a tisztítószerek,a fertőtlenítés.

A halszennyvízben a klorid koncentrációjának lehetősége miatt duplex acélt használunk a szennyvízrel érintkező valamennyi fémalkatrészhez. Ultraszűrést is beépíthetünk, hogy a szennyvíz újrahasznosítása és technológiai vízként való felhasználhatósága lehetővé tegye.

halipar

A ClearFox moduláris ipari szennyvízmegoldásai a következő előnyökkel járnak:

  • Alacsony üzemeltetési költségek
  • Moduláris
  • Automatikus működés
  • Alacsony vételár
  • Folyamat- és szennyvízgarancia

Alkalmazás leírása:

A halászati ágazat szennyvize erősen szennyezett. A szennyvíz szennyezésének mértéke több paramétertől függ. A legfontosabbak a végrehajtott művelet típusa, a feldolgozott halfajok és a gyárban végzett működési rutin.

Ilyenek például a friss halfeldolgozás, a csemegekezelés (rákok, rákok, tintahal, osztriga stb.) fagyasztási folyamat, lazachelyettesítő termelés, konzerválás és heringfeldolgozás. Ez az iparág magas szezonális.

Szennyvíz összetétele:

Általánosságban elmondható, hogy a szennyvízszennyezettség ingadozik, nagy százalékban szerves anyaggal (fel oldatlan maradványok, zsírok, étolajok, fehérjék, fűszerek, zöldségek

Disolved Air Flotation Halipar

valamint a cukor, ecet) és magas koncentrációjú só, klór, tisztító, színező és fertőtlenítő szerek.

A feldolgozó szennyvíznagy mennyiségű szennyező anyagot tartalmaz, mint például a TSS, a biológiai oxigénigény (BOD), a kémiai oxigénigény (COD), a zsír, az olaj és a zsír (KÖD), valamint a nitrogén és a foszfor.

Szennyvíz jellemzői:

A víz kulcsszerepet játszik a halfeldolgozó iparban. Ezt alkalmazzák minden lépésnél a technológiai vonalak, beleértve a tisztítás és mosás, fertőtlenítés, fűtés és hűtés. A vízigény hatalmas.

Szennyvízkategóriák:

Eredetük és összetételük alapján három fő kategória a következő:
csavaros képernyő

1. Feldolgozó víz:

Gyakran erős eltérések vannak az áramlási sebességek között, főként az üzem működésétől függően. A szennyvíz két kategóriába sorolható: a termékekből származó magas sótartalomú szennyvizek vagy a tengervíz felhasználása a folyamat egy részében és az alacsony sótartalomú szennyvíz, ahol édesvizet használnak fel, és melléktermékként nem állítanak elő sótartalomot.

2. Szennyvíz tisztítása:

A szennyvíz tisztítása általában a termékkel közvetlenül érintkező mosóberendezésekből származik. Ez magában foglalja a termék kiömlését, préselés és sós lében, CIP szennyvíz vagy berendezés meghibásodása, és még működési hibákat is. Ezek a szennyvizek nagy mennyiségben vannak, és erősen szennyezettek, így további kezelést igényelnek.

3. Szaniter szennyvíz:

Egészségügyi szennyvíz található illemhelyek, zuhanyzók, stb Az egészségügyi szennyvíz összetétele hasonló a települési szennyvízhez, és általában közvetlenül a szennyvízművekhez kerül, de a másodlagos aerobkezelés előtt nitrogénforrásként használható a kiegyensúlyozatlan szennyvízszámára.

Vegye fel velünk a kapcsolatot ingyenes árajánlatáért

Ipari szennyvízkezelő rendszerek
Clearfox szennyvíztisztító megoldások tejipar számára
Menu