ClearFox szennyvíztisztító megoldások a lepárlóipar számára

A ClearFox szakemberei megoldásokat kínálnak a lepárlók szennyvízkezelésének moduláris tervezésében és gyártásában. Technikai képességeink és tapasztalataink a legjobb választás lehet az Ön számára.

Számos olyan technológiával rendelkezünk, amelyek a moduláris elrendezésben kombinálhatók, és bármilyen típusú desztillációs szennyvíz kezelésére alkalmasak. Ezek közé tartozik az előkezelés, az oldott levegő flotációja, a biológiai kezelés, a tisztítás és a fertőtlenítés. Az ultraszűrés rendszerét és a fordított ozmózist is beépíthetjük, hogy a szennyvíz újrahasznosítható legyen és folyadékként használhassuk.

A ClearFox moduláris ipari szennyvíz megoldások az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

Alacsony üzemeltetési költségek

Moduláris rendszer

Automatikus működés

Alacsony beszerzési ár

Folyamatos garancia

Alkalmazás leírása:

A lepárlóüzemek a rendkívül szennyező iparágakba sorolhatók, amelyek nagy mennyiségű szennyvizet termelnek. A szennyezőanyagok kiküszöbölése egyre fontosabbá válik, mivel az ilyen szennyvíz talajvízszennyezéshez vezethet a magas BOD- és COD-tartalma és mérgező anyagok, például fenolos vegyületek miatt.

A szeszfőzde szennyvízének nagyon alacsony a pH-értéke. A lepárlóüzemek a folyamat különböző szakaszaiban szennyvizet termelnek, mint például a desztilláció alat, a kondenzátor hűtése, a fermentor hűtése, és a mosási szakaszok. Ennek a szennyvíznek a legnagyobb mennyiségét tehát a desztillációs és kondenzátor-hűtési szakaszaiban állítják elő. A keletkező szennyvíz jellemzői az alkalmazott takarmánytól függ.

A lepárlóüzemek olyan agráralapú iparágak, amelyek olyan mezőgazdasági termékeket használnak, mint a cukornád, a cukornád-melasz, a cukorrépa-melasz, a kukorica, a búza, a rizs, az árpa mint nyersanyag. Mivel a nagy mennyiségű szennyvíz és bizonyos nemkívánatos vegyületek vannak jelen az eljárások során, ennek az ágazatnak a kezelése hagyományos eljárásokkal meglehetősen nehéz.

Szennyvíz összetétele:
A szeszfőzdék szennyvízét sötétbarna színű, savas pH tartalmú magas hőmérséklet, alacsony oldott oxigén (DO), magas biokémiai oxigénigény (BOD) és kémiai oxigénigény (COD) jellemzi. A nyers lepárló szennyvíz olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a pH 4,0–4,6; kémiai oxigénigény 85 000–110 000 ppm; a feloldott szilárd anyagok összmennyisége 85 000–110 000 ppm és biológiai oxigénigény 25 000–35 000 ppm. A lepárlóvíz jelentős mennyiségű fenolt (7,202 mg / l), kloridokat (7,997 mg / l), szulfátokat (1100 mg / l), nitrátokat, foszfátokat (1625 mg / l) és nehézfémeket is tartalmaz.

 

Szennyvíz jellemzői:

A víz kulcsszerepet játszik a lepárlóiparban. A technológia folyamatainak mentén  minden lépésében használatos, beleértve a tisztítást és a mosást, a fertőtlenítést, a fűtést és a hűtést. A vízigény jelentős, és az újrafelhasználás fontos lehet fontos kezelési lépések végrehajtásával.

 

Szennyvíz kategóriák:

A három fő kategória eredete és összetétele szerint:

Feldolgozáshoz szükséges víz: A feldolgozó vizet speciális hűtőkben és kondenzátorokban, valamint párolgásból származó kondenzátumokban képzik. A feldolgozó vizek általában nem tartalmaznak szennyező anyagokat, és minimális előkezelés után újrahasznosíthatók vagy kiüríthetők. A víz újrafelhasználása lehetséges.

A szennyvíz tisztítása: A tisztítóhoz szükséges víz mely a szennyvíz egy részét képzi, rendszerint olyan mosóberendezésekből származik, amelyek közvetlenül érintkeznek a desztillált termékekkel. Ez magában foglalja a termék préselését és a CIP-szennyvizeket, így további kezelést igényelnek.

Szaniter szennyvíz: Ez a típúsú szennyvíz a mosdókban, a zuhanyzós helyiségekben található. Összetétele hasonló a települési szennyvízhez, általában közvetlenül a szennyvíztisztítóba vezethető be, de nitrogénforrásként felhasználható a megfelelő kezelés után.

Esettanulmányok:

Az elmúlt 20 évben a Clearfox csapata sikeresen tervezett számos üzemet Európa-szerte. Több kompakt üzemet épített az Adriai-tenger partján és a Balti-tengeren, amelyek megfelelnek a part menti vizek magas szennyvízigényének.

Vegye fel velünk a kapcsolatot ingyenes árajánlatáért

Menu