ClearFox® szennyvízkezelési megoldások szeszfőzdei ipar számára

Uncategorized @hu

A ClearFox a szeszfőzde szennyvízének plug and play moduláris megoldásainak tervezésében és gyártásában részt vesz. Technikai képességeink és tapasztalataink a legjobb választássá tesznek minket az Ön projektje számára.

Számos olyan folyamattechnológiával rendelkezünk, amelyek moduláris elrendezésben kombinálhatók a szeszfőzde szennyvíz bármely típusának vagy szakaszának kezelésére. Ezek közé tartozik az előkezelés, az oldott levegő flotációja, a biológiai kezelés, a tisztítószerek,a fertőtlenítés. Ultraszűrést és fordított ozmózist is beépíthetünk, hogy a szennyvíz újrahasznosítása és technológiai vízként való feldolgozása lehetővé tegye.

A ClearFox moduláris ipari szennyvízmegoldásai a következő előnyökkel járnak:

  • Alacsony üzemeltetési költségek
  • Moduláris
  • Automatikus működés
  • Alacsony vételár
  • Folyamat- és szennyvízgarancia

Alkalmazás leírása:

A szeszfőzdék erősen szennyező iparágakként sorolhatók be, amelyek nagy mennyiségű szennyvizet termelnek, úgynevezett kiégett mosást. A szennyező anyagok és a szeszfőzde szennyvizéből származó szín eltávolítása egyre fontosabbá válik, mivel az ilyen szennyvíz nagy talaj- és vízszennyezéshez vezet a magas BOD- és COD-tartalma, valamint a mérgező anyagok, például a fenolos vegyületek jelenléte miatt.

A szeszfőzde szennyvize is nagyon alacsony pH-val rendelkezhet. A szeszfőzdék a folyamat különböző szakaszaiban termelnek szennyvizet, mint például a desztilláció, a kondenzátor hűtése, az erjesztőhűtés, az erjedés és a mosás. Ennek a szennyvíznek a legjelentősebb mennyiségedesztillációs és kondenzációs hűtési szakaszokban keletkezik. A keletkezett szennyvíz jellemzői a felhasznált takarmányállománytól függenek.

A szeszfőzdék olyan agráralapú iparágak, amelyek olyan mezőgazdasági termékeket használnak fel, mint a cukornádlé, a cukornádmelasz, a cukorrépa melasz, a kukorica, a búza, a kasszava, a rizs, az árpa nyersanyaga a nagy mennyiségű szennyvíz és bizonyos recalcitrant vegyületek, a kezelés a patak meglehetősen kihívást jelent a hagyományos módszerekkel.

Szennyvíz összetétele:

A szeszfőzde szennyedelát sötétbarna szín, savas pH, magas hőmérséklet, alacsony oldott oxigén (DO), magas biokémiai oxigénigény (BOD) és kémiai oxigénigény (COD) jellemzi, a nyers szeszfőzde szennyvize olyan jellemzőkkel rendelkezik, mint a pH 4,0–4,6; kémiai oxigén igény 85 000–110 000 ppm. összesen 85 000–110 000 ppm, a biológiai oxigénigény pedig 25 000–35 000 ppm. A szeszfőzde szennyevejelentős mennyiségű fenol (7202 mg/l), kloridot (7997 mg/l), szulfátot (1100 mg/l), nitrátot, foszfátot (1625 mg/l) és nehézfémeket is tartalmaz.

Szennyvíz jellemzői:

A víz kulcsszerepet játszik a lepárlóiparban. Ezt alkalmazzák minden lépésnél a technológiai vonalak, beleértve a tisztítás és mosás, fertőtlenítés, fűtés és hűtés. A vízszükséglet jelentős, és az újrafelhasználás gyakran életképes ultraszűrésés fordított ozmózis lépések végrehajtásával.

Szennyvízkategóriák:

Eredetük és összetételük alapján három fő kategória a következő:

  1. Feldolgozó víz: A feldolgozó víz speciális hűtőkben és kondenzátorokban, valamint párolgásból származó kondenzátumokban alakul ki. Általánosságban elmondható, hogy a feldolgozó vizek nem rendelkeznek szennyező anyagokkal, és minimális előkezelés után újra felhasználhatók vagy kibocsáthatók a csapadékvízzel együtt. Víz újrafelhasználása lehetséges, tipikus alkalmazások forró víz és gőztermelés, valamint a membrán tisztítás.
  2. Szennyvíz tisztítása: A szennyvíz tisztítása általában a desztillált termékekkel közvetlenül érintkező mosóberendezésekből származik. Ez magában foglalja a termék kiömlését, a préselést és a CIP-elfolyó kat, illetve a berendezések meghibásodását, sőt működési hibákat is. Ezek a szennyvizek nagy mennyiségben vannak, és erősen szennyezettek, így további kezelést igényelnek.
  3. Egészségügyi szennyvíz: Egészségügyi szennyvíz található illemhelyek, zuhanyzók, stb Az egészségügyi szennyvíz összetétele hasonló a települési szennyvízhez, és általában közvetlenül a szennyvízművekhez kerül, de a másodlagos aerob kezelés előtt nitrogénforrásként használható a kiegyensúlyozatlan tejtermékek hez.

Esettanulmányok:

Az elmúlt 20 évben a Clearfox csapat számos üzemet tervezett Európa-szerte. A Clearfox csapata számos kompakt üzemet épített az Adriai-tenger partján és a Balti-tengeren, amelyek megfelelnek a part menti vizek magas szennyvízkövetelményeinek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot ingyenes árajánlatáért

Menu