Clearfox szennyvíztisztító megoldások tejipar számára

Ipari szennyvízkezelés

A ClearFox szakemberei elsők az alacsony költségű, energiatakarékos, plug and play moduláris megoldások tervezésében és gyártásában. Technikai képességeink és tapasztalataink alapján a legjobb választás lehetünk az Ön számára.Számos olyan technológiai megoldásunk van, amely egy moduláris elrendezésben kombinálható bármilyen típusú tejipari szennyvíz kezelésére alkalmas. Ezek közé tartozik az előkezelés, az oldott levegő flotációja, a biológiai kezelés, a tisztítás és a fertőtlenítés. Az ultraszűrést is beépíthetjüka rendszerbe, hogy a szennyvíz újrahasznosítható legyen.

A ClearFox moduláris ipari szennyvíz megoldások az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

Alacsony üzemeltetési költségek
Moduláris rendszer
Automatikus működés
Alacsony beszerzési ár
Folyamatos garanciák

Alkalmazás leírása:
A tejipar magában foglalja a nyers és pasztőrözött tejet, a tej és vaj termékek összességét.
Ebben az iparágban a szennyvíz jelentősen különbözik a gyártott termék és a technológiai szempontból használt különböző összetételei miatt. A tejtermékek szennyvizét magas szervesanyag-tartalom, alacsony tápanyag-érték, viszonylag megnövekedett hőmérséklet, széles pH-tartomány jellemzi. Ehhez speciális tisztítási és kezelési lépésekre van szükség a szennyvízkibocsátás környezeti hatásainak csökkentése vagy megszüntetése érdekében.

Tejipari szennyvíz összetétele:
A tejfeldolgozó szennyvizek hőmérséklete és a pH, a TSS, a biológiai oxigénigény (BOD), a COD, a teljes nitrogén (TN), a teljes foszfor (TP) és a zsír, olaj és zsír (FOG) nagyfokú változása van jelen.

Szennyvíz jellemzői:
A víz kulcsfontosságú szerepet játszik a tejfeldolgozásban. A technológia minden lépésében használatos, beleértve a tisztítást és a mosást, a fertőtlenítést, a fűtést és a hűtést. A vízigény itt is igen magas. A tejüzemekben a szennyvíz minőségének és mennyiségének nagy ingadozása problematikus, mivel minden terméknek külön technológiai folyamatra van szüksége.

Szennyvíz kategóriák:
Három fő kategóriát lehet vázolni az eredetük és összetételük szerint

Feldolgozáshoz szükséges víz: A feldolgozó vizet speciális hűtőkben és kondenzátorokban a tej hűtésében, valamint a tej vagy tejsavó párolgásából származó kondenzátumokban képzik. Általánosságban elmondható, hogy a feldolgozó vizek szennyező anyagokat nem tartalmaznak, és minimális előkezelés után újra használhatók vagy csapadékvízzel együtt üríthetők.

A szennyvíz tisztítása: A tisztítás folyamán keletkező szennyvíz rendszerint olyan mosóberendezésekből származik, amelyek közvetlenül érintkeznek tejjel vagy tejtermékekkel. Magában foglalja a tej és a termék kiömlését, a tejsavót, a préselést és a sóoldatot.

A szennyvízben lévő szerves anyagok több mint 90% -a tejből és gyártási maradékból származik: sajtdarabok, savó, tejszín, elválasztásból és tisztításból származó víz, különféle indító tenyészetek, joghurt, gyümölcskoncentrátumok vagy stabilizátorok. Ezek a szennyvízmennyiségek jelentősen szennyezettek, így további kezelést igényelnek.

Szaniter szennyvíz: A szennyvíz a mosdókban, a zuhanyzós helyiségekben keletkezik. Összetétele hasonló a települési szennyvízhez, és általában közvetlenül a szennyvíztisztítóba vezethető be, de nitrogénforrásként is felhasználható a megfelelő kezelés mellett.

Esettanulmányok:

Az elmúlt 20 évben a Clearfox csapat sikeresen tervezett számos üzemet Európa-szerte. A kisebb svájci hegyi sajtgyártótól egészen a kelet-európai nagy tejüzemekig rendelkezünk referenciával.

Vegye fel velünk a kapcsolatot ingyenes árajánlatáért

Szennyvíztisztító telep hal-, tenger gyümölcsei és tengeri erőforrás-feldolgozó ipar számára
Digestate és hígtrágya tisztítótelepa® “Nitro System”
Menu